Средно по двама нови милионери на ден за последното тримесечие. Това

...
Средно по двама нови милионери на ден за последното тримесечие. Това
Коментари Харесай

Шокиращо. По двама нови БГ милионери на ден

Средно по двама нови милионери дневно за последното тримесечие. Това оповестиха от Българска народна банка. СТава дума за периода от април до юли.

Според тях за тези три месеца влоговете на семействата с над 1 млн. лева в тях са се нараснали с 208, оповестява " Монитор ".

В статистиката за семействата обаче са включени и парите в банки и на неправителствени организации, фондации, политически партии и други, заради което нарастването на влоговете с огромни суми може да се дължи частично и на тях. Сметките с над 1 млн. лева са станали 1150 на брой, а общата им сума надвишава 3 милиарда лв..

Значително нарастване за второто тримесечие има и на спестените сред 500 000 и 1 млн. лева в една сметка - броя им се е вдигнала с 240.

Статистиката на Българска народна банка демонстрира, че в средата на годината спестовността измежду богатите още веднъж се е завърнала, тъй като през първото тримесечие на депозитите с над 1 млн. лева в тях бяха намалели с 26. Въпреки това в края на март сумата в тях е била 3,17 милиарда, което е близо 100 млн. повече от сегашната им стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР